Vitéz Fruzsina

1996-ban születtem Kisvárdán. Első diplomámat a Nyíregyházi Egyetem Képi ábrázolás - Festészet szakirányán szereztem meg. Már gyermekkoromtól kezdve érdeklődéssel töltött el a képzőművészet és a pszichológia, valamint a kettő kapcsolata. Utam először a képzőművészet felé vezetett, de már ekkor is az ember, a lélek foglalkoztatott igazán. Így festői stílusom a portré, a szimbólumok, az érzelmek kifejezése köré szerveződött. Lélekképek, Emléknyomok című diplomamunkáimon a sztereotípiák és előítéletek témakörét dolgoztam ki szimbólumok által megjelenítve.

Lélekképek Emléknyomok
Lélekképek Emléknyomok

 

Mivel saját életemen keresztül tapasztaltam az alkotás, a képzőművészet gyógyító erejét, ezért tanulmányaimat az Art Misszió Alapítvány- Képzőművészet-terapeuta képzésén folytattam. Ez a képzés megerősített abban, hogy szeretném még tudásom ezen a területen bővíteni.

Így ezután a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar és Művészeti Kar közös szervezésében indított Képzőművészet-terapeuta szakot is elvégeztem.  Mindkét képzés során gyakorlatot, tapasztalatot szereztem különböző intézményekben: idősek otthonában, fogyatékkal élők intézményében és egészségügyi dolgozók körében, valamint én magam is átéltem a művészetterápiás csoport erejét.

Innen adódik a hármas elköteleződés, melyet a honlapon láthat: művészetterápia, kreatív foglalkozások, illetve saját alkotások. Kreatív foglalkozásokon belül értendő az élményfestés, valamint a nyitott alkotóműhely, melyeket szintén egy művészetterápiás formának tekintem. Számtalan élethelyzetben segített már az alkotás, mint terápiás módszer. Célom mindenekelőtt megismertetni az alkotás azon formáját, mely nehéz időkben egyfajta öngyógyító terápiás módszerként is alkalmazhat.  

 

Elérhetőség

Logó

 

    ArTer Stúdió

       4400, Nyíregyháza, Kossuth utca 38. Fsz/2.
       
       Email:  arterstudio@arterstudio.hu

                    arterstudio.vf@gmail.com

       Tel.:      06306904658